datum: 19 mei 2019
Sportpark "de Kranenhof"
Kranenhofscheweg 10
5364 NP Escharen
T: (0486) 471514
Hoofdsponsor
Midsponsor
Sponsor
Agenda

Meer lezen
15-05-2019
EGS JO9-1 bereikt finale regiobeker

Vandaag stond de halve finale gepland tussen de twee bovengenoemde teams. Aangezien de JO9-1 na de winter in de hoofdklasse O10 is gaan spelen zijn ze deze rivaal alleen nog tegen gekomen tijdens de zaalcompetitie afgelopen winter. Erg benieuwd wat de wedstrijd vandaag zou opleveren voor de spelers van trainers Peter en Michael. Vooraf waren er wat personele problemen. Robin kon helaas niet meespelen vanwege een pijnlijke arm, een aantal spelers hadden de nacht er voor weinig geslapen vanwege een schoolkamp en trainer Michael was er ook niet bij. 

In de eerste periode had EGS wat moeite om in de wedstrijd te komen en creëerden ze weinig kansen. Ze waren echt zoekende. Aangezien JVC het spel ook niet naar zich toe kon trekken bleef het 0-0. Vanaf de 2e periode begon EGS meer in haar spel te komen en werd langzamerhand de druk opgevoerd. JVC kwam er spaarzaam uit en creëerde weinig tot geen uitgespeelde kansen. EGS begon de bal goed rond te tikken en vooral defensief, onder aanvoering van Britt en Kobe, hielden ze JVC goed in bedwang. Het was Kobe zelf die de bal op het middenveld afpakte en na een verwoestend schot van afstand voor de 1-0 zorgde. Een prima goal!

Lang kon EGS niet genieten van de voorsprong want kort daarna kwam JVC met enig fortuin op 1-1. Ietwat geschrokken probeerde EGS weer de controle over te nemen maar JVC bood goed partij. Het duurde tot de 26e minuut toen EGS loon naar werken kreeg. Kees kreeg de bal op rechts en na een mooie passeer beweging schoot hij de bal hard in de touwen. 2-1

JVC probeerde van alles om gelijk te maken maar de lange ballen van de keeper op de spits werden vakkundig onschadelijk gemaakt door de defensie van EGS, met als slot op de deur keeper Julian. Die wederom een prima partij keepte. Ondanks dat bleef het tot op het laatst erg spannend. De spelers van EGS lieten zien dat ze dot seizoen wederom veel progressie hebben gemaakt. Want er werd keihard gewerkt. Ook als het mooie voetbal even niet lukte. De technicus Abe liet zich fysiek gelden, Kick bleef druk op de bal geven en Luuk bleef het doel van JVC onder vuur nemen. Uiteindelijk kregen ze loon naar werken en werd in de laatste minuten verder afstand genomen van JVC. Eerst was het Kick met een frommelgoal die voor de 3-1 zorgde en Luuk zorgde met een fraai schot voor de eindstand. 4-1

Een dikverdiende overwinning met als beloning een finale in de regiobeker. Deze wordt gespeeld op 1 juni om 11.00uur op het terrein van Berghem Sport tegen UDI! Mannen en Britt heel veel succes en neem die beker mee naar huis. 

Natuurlijk rekenen we op veel steun van de supporters!!  (Tekst: Robert Kilian)Terug
X