datum: 19 mei 2019
Sportpark "de Kranenhof"
Kranenhofscheweg 10
5364 NP Escharen
T: (0486) 471514
Hoofdsponsor
Midsponsor
Sponsor
Agenda

Meer lezen
16-05-2019
JO7-5 speelden tegen NLC

Zaterdag hadden de jongens van de JO-7 5 een verre uitwedstrijd naar NLC, voor de 2e keer deze competitie. Door de afmelding van Jip vd L en Tygo gingen we met 7 spelers op pad en misten we ook behoorlijk wat fysieke kracht. Onder het mooie voorjaarszonnetje konden we twee teams formeren voor een potje 4 tegen 4 en een potje 3 tegen 3. Na de erg goede training van afgelopen week was het verwachtingspatroon bij onze supporters erg hoog.

Op het eerste veld gingen Thijs, Jens, Gijs en Milan de strijd aan tegen een viertal van NLC. Na een afwachtend begin van beide teams was het NLC dat de score wist te openen. Onze jongens lieten het er niet bij zitten en gingen steeds beter spelen wat resulteerde in een prima doelpunt van de mee opgekomen Thijs. 1-1 en de spanning was voelbaar. Echter hoe langer de wedstrijd duurde hoe moeilijker het werd tegen het fysiek sterkere NLC. Langzaam zakte de organisatie en het geloof van onze jongens weg, waardoor de weg vrij lag voor NLC om de voorsprong te pakken en uit te lopen naar een 6-1 overwinning.

Op het andere veld moesten Tieme, Matthijs en Jip v. E. het opnemen tegen een drietal van NLC. Door goed samenspel en goede dribbels van de behendige Tieme kon hier een ruime 3-10 overwinning worden genoteerd! Opgeteld zorgde dit voor een 9-11 voorsprong na de eerste 2 wedstrijden, waardoor nog alles mogelijk was.

Na een korte pauze mocht het drietal het opnemen tegen het andere team van NLC. Ook ons drietal had duidelijk last van wat meer fysieke tegenstand in de 2e wedstrijd, maar met vertrouwen spelend werd dit een erg spannende pot voetbal! Door wederom goed samenspel wisten Tieme, Jip en Matthijs weer flink te scoren. Ook de tegenstander wist regelmatig het net te vinden, wat resulteerde in een 7-8 overwinning voor onze jongens.

Op het 2e veld moest ons viertal proberen de zaken weer op orde te krijgen om nu wel een overwinning uit het vuur te slepen. Helaas lukte het in zo'n korte tijd niet om de gaten in de organisatie te dichten en wist NLC al snel met een paar pogingen van grote afstand de voorsprong te pakken. Gesteund door deze meevallers ging de tegenstander steeds beter spelen en lukte het onze jongens niet meer om in de wedstrijd te komen, het goede verdedigen van onze laatste man ten spijt. Pluspuntjes van deze wedstrijd waren het feit dat Gijs de eer nog wist te redden door een prima doelpunt te scoren en dat we nog net de dubbele cijfers konden voorkomen, waardoor de uitslag een 9-1 verlies was.

Door dit grote verlies viel helaas ook de totaalscore negatief uit voor EGS JO-7 5. Geen schande gezien het feit dat een groot deel van onze jongens pas vanaf de winterstop zijn begonnen met voetballen, tegen jongens en meisjes die allemaal al het hele seizoen samenspelen. Met een overall verlies van 25-20, maar met weer wat ervaring rijker gingen we terug naar huis om er volgende week weer tegenaan te gaan!!  (Tekst: Bart Wijnen)Terug
X