datum: 16 september 2019
Sportpark "de Kranenhof"
Kranenhofscheweg 10
5364 NP Escharen
T: (0486) 471514
Hoofdsponsor
Midsponsor
Sponsor
Agenda
26-09-2019
Algemene Ledenvergadering

Meer lezen
06-07-2019
Grootse veteranenreunie op 24 augustus

De veteranen van Estria hebben zin in een feestje. Gewoon, omdat ze nooit te lang zonder kunnen. En wat is er leuker dan een feestje waarvoor alle oud-veteranen uit genodigd zijn? Zo krijgt het evenement ook nog een officiële titel: de Estria Veteranen Reünie 2019. Die vindt plaats op zaterdag 24 augustus in Escharen en de feestcommissie is inmiddels naarstig op zoek naar alle oud-veteranen die nog rechtop kunnen staan.

 
Het laatste team van de Estria Veteranen dat deelnam aan wedstrijden tegen andere clubs. Tegenwoordig trainen de veteranen alleen nog, maar wel twee keer per week.
 
De veteranen kunnen bogen op een rijke historie met niet alleen voetballers uit Escharen, maar uit de hele gemeente Grave. Naast het voetbal zijn gezelligheid en saamhorigheid topprioriteiten: de feesten en de ‘derde helft’ van de veteranen zijn roemrucht. Het is de bedoeling dat de Estria Veteranen Reünie 2019 vooral een gezellige ontmoetingsavond wordt van veteranen, die elkaar vaak lang niet meer hebben gezien. Zij staan borg voor de voetbalverhalen van vroeger, die natuurlijk ieder jaar sterker en spannender worden. Maar er is ook werk aan de winkel, aldus Sjon Steenhuizen, voorzitter van de Estria Veteranen en lid van de Reünie Feestcommissie die verder bestaat uit Willy Minten, Geert Schel, Michel van Haaften, Paul Rozestraten en Jaap Schouten. “Zonder alles van tevoren te verklappen, zijn er verschillende behendigheidsproeven, waarbij rekening wordt gehouden met de leeftijd van de veteranen”, zegt Sjon: “Niemand hoeft dus bang te zijn aan de rekstokken te moeten hangen of nog een sprintje te moeten trekken. We houden het leuk. Een hoogtepunt zal ongetwijfeld de verkiezing van Veteraan van de Eeuw zijn.”
 
Aan het programma wordt momenteel nog driftig gesleuteld, maar inmiddels is al wel duidelijk dat er een uitgekiende en rijk gesorteerde barbecue op stapel staat. De Reünie feestcommissie vraagt alle oud-leden van de Estria Veteranen, die het leuk vinden om elkaar na al die jaren weer eens te zien, zich te melden bij Sjon Steenhuizen (sjonsteenhuizen@icloud.com). Mogelijk kennen zij ook andere oud-veteranen in hun omgeving die getipt kunnen worden over de Estria Veteranen Reünie 2019.


Terug
X