datum: 15 juli 2019
Sportpark "de Kranenhof"
Kranenhofscheweg 10
5364 NP Escharen
T: (0486) 471514
Hoofdsponsor
Midsponsor
Sponsor
Agenda

Meer lezen
07-07-2019
WF Estria bomvol in Nijmegen

De deelnemerslijst van het Grote Markt Supercup Walking Football-toernooi in Nijmegen klonk als een klok: PSV, Werder Bremer, Bayern Leverkusen, FC Schalke 04, FC Twente, NEC, MVV en natuurlijk… WF Estria. Uit Escharen. Het door de horeca georganiseerde toernooi was pal voor het Nijmeegse Waaggebouw, hartje binnenstad en omzoomd door gezellige cafeetjes en zonnige terrassen. Zo ziet het Walhalla er volgens WF Estria uit, dus dat trad aan met een bomvol elftal en maar liefst zes reservespelers.

Het Grote Markt Supercup-toernooi werd  van 2 tot 7 juli gehouden op een speciaal aangelegd kunstgrasveld op de Grote Markt, dat minstens veertig centimeter afliep. Maar dat mocht de pret niet drukken. Naast Walking Football waren er voetbaltoernooien voor vrouwen, schooljeugd, bedrijven en horecamedewerkers, kortom, voor zo’n beetje iedereen die tegen een bal kan schoppen.  De organisatoren willen met de Supercup-toernooien wat meer reuring brengen in de Nijmeegse binnenstad. En dat is wat betreft WF Estria uitstekend gelukt. De wandelvoetballers uit de gemeente Grave waren na afloop niet meer van het terras af te branden.

Groene tapijt

WF Estria viel tussen al die klinkende namen zeker niet uit de toon en eindigde op een nette, maar zoutloze vijfde plaats. Met name Tiny Verberk, Jan Aldenhoven en Bert Kroes stegen boven zichzelf uit tijdens het goed georganiseerde toernooi, waar helaas te vaak werd hardgelopen en te veel fysiek contact  was. Wat heet: sommige zestigplussers schroomden niet om elkaar onder het groene tapijt te schoffelen. Verstand komt niet altijd met de jaren. Desondanks bleef het buiten het veld langdurig zeer gezellig, met veel bier en gesponsorde frikandellen, en hief WF Estria luidkeels de clubliederen aan van FC Twente, MVV en natuurlijk NEC. Ook het stadslied van Nijmegen was een meezing-topper:  ‘Al mot ik krupe, op blote voeten gaon: ik wil nog een keer Sint Steven heuren slaon’. Bij het zien van de harde kern van WF Estria, die bij het invallen van de avond moeizaam naar de stadsbussen schommelde, kreeg die tekst plots een héél andere betekenis.  Het span kwam gelukkig behouden thuis in Grave- waar nog meer terrasjes klaarstonden.   (Tekst en foto: Jaap Schouten)

Onderschrift:

WF Estria op de Grote Markt in Nijmegen: staand v.l.n.r. Tiny Verberk, Ad Mellaard, Henny Derks, Kees Claasen, Theo Cools, André Kivits, Theo Aarts, Jaap Schouten. Gehurkt v.l.n.r. Herman Awater, Kees van Gent, Bert Kroes, Noud Gosens, André Leurs en Tiny ten Haaf.    Terug
X