datum: 12 december 2019
Sportpark "de Kranenhof"
Kranenhofscheweg 10
5364 NP Escharen
T: (0486) 471514
Hoofdsponsor
Midsponsor
Sponsor
Agenda

Meer lezen
01-12-2019
JO13-1 is kampioen!

Yessss! De JO13-1 is kampioen. Super trots zijn we allemaal op onze mannen. En wat hebben ze gestreden zaterdagmiddag. Maar het ging allemaal niet vanzelf vandaag. Gelukkig werd de winst van 2-1 over de streep getrokken tegen de bezoekers uit Lieshout, Eli JO13-1.

De warming-up vermoedde al dat er heel wat spanning bij de mannen aanwezig was. De koppies zagen er gespannen uit. De wedstrijd begon dan ook rommelig en het spel golfde op en neer. Natuurlijk speelde mee dat alleen winst vandaag het kampioenschap zou betekenen en ook het veld hielp niet mee voor ons combinatievoetbal.

We speelde in de eerste fase slordig en daardoor konden we moeilijk een vuist maken tegen het stugge ELI met hun boomlange laatste man. Toch speelde de wedstrijd zich grotendeels af op de helft van ELI en ook vandaag was het de eerste uitbraak van Eli die een penalty tegen betekende. Gelukkig had Jonas een pet op gekregen tegen de laag hangende zon en dwong daardoor de speler van ELI op de lat te schieten :). Opgelucht als we waren gingen we op zoek naar de eerste treffer. Dit duurde dan ook niet lang. Willem gaf voor, maar deze bal zeilde zo de rechterhoek van het net in. 1-0. Super! We wilden hierna doordrukken, maar het zat er vandaag minder in. Het was zeker niet slecht, maar niet hetgeen we op de mat kunnen brengen. Gelukkig was het in de tweede helft Wessel die de 2-0 uitstekend binnen schoot na een mooie assist van Quinn. De buit leek binnen voor vandaag.

Toch waren het een aantal beslissingen van de scheidrechter op rij die voor ons in de laatste fase van de wedstrijd niet meezaten. De dode spelmomenten die we tegen kregen volgden elkaar snel op. Helaas zorgde dit 5 minuten voor tijd nog voor de 2-1. Hun laatste man schoot uit een vrije trap snoeihard in het dak van het doel, mooie goal. Maar we konden hem zeker niet gebruiken. Vervolgens werd het spannend, maar lukte het toch om de overwinning over de streep te trekken. Pfff.

Super blij hebben we vervolgens het kampioenschap gevierd, waarbij ook de platte kar van stal werd gehaald. Een uitstekende prestatie! (Tekst: Ramses Peppinck) Na afloop was er natuurlijk ook confetti voor de kampioenen (zie foto).Terug
X