datum: 12 december 2019
Sportpark "de Kranenhof"
Kranenhofscheweg 10
5364 NP Escharen
T: (0486) 471514
Hoofdsponsor
Midsponsor
Sponsor
Agenda

Meer lezen
02-12-2019
Winnend JO17-1 toont strijdlust

Een uitwedstrijd naar Uden, tegen De Rakt JO17-1. Wie ons al een tijdje volgt, weet dat we het bijna altijd moeilijk hebben daar in Uden langs de snelweg. De Rakt staat voor fysiek sterk, scherp en snel spel. En daar hebben we het nog wel eens tegen laten afweten.
En als je dan weet dat je het moeilijk kunt gaan krijgen, dan zou je zeggen dat je ook zeer scherp moet starten. Dat probeerden we ook, maar het bleek niet scherp genoeg. Binnen 5 minuten stonden we al met 1-0 achter doordat Boy een Udense inzet losliet en de bal in de rebound werd ingeschoten. De eerste 20 minuten hadden we het best lastig in Uden en probeerde de leiding een oplossing hiervoor te bedenken. Er werd gewisseld en wat spelers op een andere plek gezet. We kregen hierdoor wat meer grip op De Rakt. Met de nodige inzet en wat geluk kregen we het voor elkaar om met een 1-2 voorsprong te gaan rusten. De 2 doelpunten waren eigen doelpunten gemaakt door De Rakt. De 1-1 viel doordat een Udense verdediger een vrije trap van Max over zijn eigen keeper kopte, de 1-2 kwam tot stand doordat Yves een voorzet op Max wilde geven, maar pardoes viel de bal achter de keeper van De Rakt doordat de voorzet van richting werd veranderd door een Udense verdediger.
In de tweede helft moesten we vol gas geven omdat we weten dat het wel eens kan gaan spoken naast de A50.
Na een paar minuten sloeg het noodlot toe voor Jorg. Bij een duel raakt hij flink geblesseerd aan zijn knie en het zag er niet best uit. Jorg moest de strijd staken, maar zijn teamgenoten zetten juist een tandje bij. Het was Yves die even later de 1-3 maakte. Het leek de bevrijdende goal, maar De Rakt maakte de aansluitingstreffer binnen 5 minuten, 2-3.
Het tempo ging omhoog en er werden nu echt met veel krachten gesmeten.
Zo'n 10 minuten voor tijd wist Yves de 2-4 te maken en gaf zijn ploeg hiermee wat meer lucht. 5 minuten later ging linksback Vic mee naar voren bij een hoekschop. Er ontstond een scrimmage waarbij Vic de bal in de uiterste hoek van het doel frommelde, 2-5.
Het was wederom geen goed voetbal van onze kant, maar vanwege de getoonde strijd hebben we daar inmiddels vrede mee.
Jorg heel veel beterschap gewenst! En de grote complimenten aan de scheidsrechter, dat mag ook wel eens gezegd worden. Deze man was zeer begaand met de beide teams en hij straalde echt plezier uit in het leiden van de wedstrijd.

Volgende week spelen we thuis de topper tegen Berghem Sport. Als Berghem woensdag hun inhaalwedstrijd wint, zijn er nog 3 gegadigden voor het kampioenschap: EGS, WEC en Berghem Sport. Komt dat zien zaterdag om 15uur!

(Tekst: George van der Zon Brouwer) Op de foto zien we laatste man Niels Claassen.

 Terug
X