datum: 12 december 2019
Sportpark "de Kranenhof"
Kranenhofscheweg 10
5364 NP Escharen
T: (0486) 471514
Hoofdsponsor
Midsponsor
Sponsor
Agenda

Meer lezen
02-12-2019
JO8-2 verliest nipt in kraker tegen V.V. Achates JO8-1: 2-3!

Op deze koude ochtend in een winters landschap lag het voetbalcomplex er pittoresk en sprookjesachtig bij. Je zou haast denken dat het onlangs uitkomen van Frozen 2 zijn interactieve invloed niet onopgemerkt voorbij heeft laten gaan…
Zoals gezegd, een frisse winterochtend in december, waarin we -midden in de sintperiode verblijvend- door de vorst al langzaam een beetje in kerstsfeer geraken. Een mooie start van de dag om een balletje te trappen. Stipt 9.00 uur verzamelden onze jongens zich in de kleedkamer om zich te hullen in clubtenue met daaronder thermokleding, wellicht een extra shirt, dikke sokken én handschoenen. We lieten ons deze keer niet overvallen door de kou. Na een peptalk van de trainers en het advies vooral te blijven bewegen, gingen we op naar het veld…Ondanks dat begonnen we aan onze rituele warming-up… Ook de tegenstander was lekker op tijd, waardoor beide partijen goed opgewarmd om half tien de wedstrijd konden beginnen. EGS trapte uit naam van Tieme af; meteen startten de spelers van Achates hun offensief en gingen stevig in de aanval. Door goed verdedigend werk van Teun werd vroege schade voorkomen. Ook Cas droeg hier zijn steentje aan bij, en wist in de omschakeling ook meteen voor aanvallend gevaar te zorgen. Zo deinde de wedstrijd op en neer en waren er over en weer kansen voor beide teams. Na een indribbel gaf Timo een splijtende dieptepass op Teun, die de bal genadeloos inschoot: 1-0!

De jongens van Achates lieten zich hierdoor niet uit het veld slaan en gaven meteen antwoord; binnen één minuut wisten zij de score weer gelijk te trekken door een vergelijkbare klasse goal. Na een indribbel braken zij door op rechts en na een goede voorzet werd de bal hard ingeschoten: 1-1.
Na een korte time-out werden onze jongens verrast door het meteen aanvallende spel en stond het wederom binnen één minuut 1-2. Onze 3 T’s -Teun, Tieme en Timo- wisten elkaar vandaag goed en regelmatig te vinden. Timo wist met een mooie aanval op rechts door goed door te zetten de achterlijn te bereiken en met een goede voorzet Teun te bereiken. Zijn schot werd jammer genoeg geblokt door een medespeler, maar door alert te zijn wist Cas in de rebound alsnog de gelijkmaker te scoren: 2-2. De druk van onze kant werd groter. Na de rust -er hoefde niet gewisseld te worden, aangezien Lars vanwege atletiekverplichtingen en Hugo wegens ziekte afwezig waren vandaag- bleef het initiatief aan onze kant. Amir, die zich vandaag als een leeuw voor de harde schoten en doorgebroken spelers wierp, passte de bal naar Cas. Deze wist Timo te bereiken, maar helaas werd zijn actie onderschept door de goed spelende keeper aan de andere kant. Ook Tieme kreeg nogmaals een kans om ons op voorsprong te zetten, maar alweer redde de keeper van Achates zijn ploeg met een katachtige sprong zoals we die een paar dagen ervoor ook gezien hadden bij André Onana in de wedstrijd van Ajax tegen Lille. De hardwerkende Devin wist ook nog een keer door te breken en stond oog in oog met de keeper; helaas kon hij de wegspringende bal net niet lekker meer raken, waardoor deze naast het doel belandde. Zo bleven in het 3e en 4e kwart de kansen zich aan onze kant aandienen, maar werd het net niet gevonden. Dit heeft Achates met name te danken aan hun vandaag subliem keepende goalie. En zoals het lot dan beslist: uit een goed uitgespeelde counter wist Achates dan alsnog de winnende treffer te scoren: 2-3.
Samenvattend; de wedstrijd kenmerkte zich door mooi voetbal, goed samenspel en een tomeloze inzet van beide kanten. Wellicht hebben we vandaag -zonder overigens het team daarmee te kort te doen- de onuitputtelijke krachtstroom en het loopvermogen van Lars, en de behendige passeerbewegingen met subtiele traptechniek van Hugo als extra druk gemist. Of zat het engeltje vandaag gewoon bij de lat én op de schouder van de keeper van Achates. Wie zal het zeggen?
Het was een prachtwedstrijd om naar te kijken. Complimenten voor zowel de teams als de grote schare aanwezige fans van thuis- en uitpubliek. Zij hebben flink aangemoedigd en gezorgd voor een leuke, gezellige en positieve sfeer; een fairplay-award waardige wedstrijd!

(Verslag: Roger Jansen - zie foto)Terug
X